About

Mikä Sisukkaat on?

Työpalvelu Sisukkaat on sähköinen työn kohtaamispaikka (alusta), jossa työn hakijat ja työn teettäjät voivat löytää toisensa, ja joka tarjoaa laajan työkalupakin työsopimusten ja toimeksiantosopimusten tekemiseen ja ylläpitoon. Sisukkaat on turvallinen, innovatiivinen ja käyttäjäystävällinen alusta työn teettäjille ja työn tekijöille.

Kenelle Sisukkaat on tarkoitettu?

Olit sitten opiskelija, sivutöitä kaipaava, työtön, freelancer, kevytyrittäjä, elinkeinonharjoittaja tai yrittäjä, Sisukkaat tarjoaa sinulle valmiin alustan toteuttamaan itseäsi. Voit keskittyä tarjoamaan niitä töitä, mistä tykkäät eniten.

Miten Sisukkaat maksaa palkan?

Sisukkaat käyttää valtion ylläpitämää palkka.fi-palvelua palkanlaskuun. Palkka.fi ja Sisukkaat huomioi lain mukaan yhdessä työn teettäjän kanssa työeläkemaksut, ennakonpidätyksen, sairausvakuutusmaksun, työttömyysvakuutusmaksun, työtapaturmavakuutuksen, henkivakuutuksen, sekä lomapäivät tai lomakorvauksen. Sisukkaat välitää luomansa maksut työn teettäjälle, sekä huolehtii viranomaisilmoituksista.

Onko palkanmaksu pakko suorittaa Sisukkaat-palvelun kautta?

Varsinainen työsopimus tai toimeksiantosopimus (jos työn tekijänä yrittäjä) on aina työn teettäjän ja tekijän välinen. Sisukkaat-palvelu ei ole siinä kolmas osapuoli. Tekijä ja teettäjä voivat sopia myös vapaasti maksujärjestelyistä, jos molemmat näin tahtovat.

Saanko työsopimusta laatia määräaikaisena?

Määräaikainen työsopimus voidaan laatia, jos siihen on perusteltu syy. Tällainen syy on esim. keikkatyö, projektityö, sijaisuus, harjoittelu, työn kausiluonteisuus tai työllistämistuen ajaksi tehty sopimus. Mikäli työsopimus on tehty määräaikaisena työnantajan aloitteesta ilman perusteltua syytä, tulkitaan työsopimus toistaiseksi voimassa olevaksi. Mutta työsopimus voidaan laatia määräaikaiseksi työntekijän aloitteesta.

Miten palvelu huomioi yrittäjät

Yrittäjät (kevytyrittäjä, elinkeinonharjoittaja, yrittäjä ja joissakin tapauksissa freelancer) voivat tarjota työtä, jolloin työn teettäjä tekee yrittäjän kanssa toimeksiantosopimuksen. Palvelussa on tarjouspyyntöosio, jota kautta palveluun rekisteröityneet yrittäjät voivat tehdä tarjouksia. Yrittäjät voivat normaalisti laskuttaa asiakasta. Yrittäjä voi toimia myös työn teettäjänä (työnantajana).

Mistä tiedän, olenko tilaamassa työn yksityishenkilöltä vai yrittäjältä?

Jos kyseessä on yrittäjä, niin hänen nimimerkinsä jälkeen on suluissa mainittu yrityksen nimi, tai kevytyrittäjien kohdalla voi olla merkittynä laskutuspalvelun nimi. Tarvittaessa kysy apua Sisukkaiden ylläpidolta.

Missä muodossa työkuvauksissa ilmoitetut hinnat ovat? Sisältyykö ALV?

Jos kyseessä ei ole yrittäjä, niin hinta on palkka työstä. Arvonlisäveroa ei koskaan veroteta palkasta, mutta siihen pitää lisätä vielä työnantajan sivukulut, että saadaan lopullinen kustannus työn teettäjälle. Sivukulut riippuvat myös mm. työn hinnasta. Esim. jos palkaksi muodostuu yli 59,36€ , niin pitää maksaa myös TyEL.  Jonkinlaisen raa’an arvion voi tehdä esim. kertomalla tuntipalkan esim. 1,4:llä.

Jos kysessä on yrittäjän työkuvaus, niin hinta on ilmoitettu aina ALV:n kanssa kuluttajansuojalakia kunnioittaen, koska yleensä työn tilaajana on kotitalous. Alvittomia hintoja pitää käyttää vain yritysten välisissä kaupoissa (B2B).

Saako Sisukkaat-palvelun kautta tilatuista töistä kotitalousvähennystä?

Kyllä, palvelu huomioi kotitalousvähennyksen ja saako sitä tilattavasta työstä. Yrittäjän pitää kulua ennakkoperintärekisteriin, että hänen tekemästään työstä voi saada kotitalousvähennyksen. Voit vähentää 40 % ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta tai 15 % maksamastasi palkasta ja kaikki työnantajan sivukulut.

Paljonko palvelun käyttö maksaa?

Ilmoitusten jättäminen, yksityisviestit ja sähköposti/tekstiviesti -ilmoitukset työtilausten yhteydessä ovat ilmaisia. Työn teettäjältä palvelun perusmaksuna peritään 5 € työn tilauksen yhteydessä ja tekijälle peruskäyttö on aina ilmaista. Työtilaus sisältää esitäytetyn työsopimuspohjan (tai toimeksiantosopimuksen yrittäjille isoissa töissä), Sisukkaiden suorittaman palkanlaskun, yleissitovan TES:n huomioimisen, lakisääteisen palkkalaskelman ja esitäytetyn todistuksen toimittamisen työn päätyttyä.

Tarkempi hinnasto löytyy täältä.

Mikä Sisukkaat-saldo on

Sisukkaat-saldo on palvelun sisäistä valuuttaa. Sisään kirjautuneelle Käyttäjälle saldo näkyy mm. oikeassa yläkulmassa nimimerkin alapuolella. Saldolla voi maksaa kaikkia Sisukkaat-palvelun maksuja. Saldoa ei voi nostaa ulos, mutta se ei koskaan vanhene.

Saldoa voi kerryttää seuraavilla tavoilla:

  • Ostamalla uutta saldoa saldon osto -toiminnolla
  • Jos Palvelumaksu on alle 5 € ja maksat sen tilisiirrolla, niin erotus siirtyy saldoksesi
  • Vinkkaa kaverille -kumppanuusohjelma
    • Jos kaverisi rekisteröityvät sinun välittämälläsi kumppanuuslinkillä, saat heidän ensimmäisten töiden palvelumaksuista tietyn prosentin itsellesi. Vinkkaa kaverille -kumppanuusohjelmasta saat lisätietoja Sisukkaiden ylläpidon kautta.
  • Sisukkaat lahjoittaa saldoa

Millä selaimilla Sisukkaat toimii?

Suosittelemme käytettäväksi Google Chromea. Internet Exploreria ei tueta, Microsoftin kantakin on, että IE:tä suositellaan käytettäväksi vain poikkeustapauksissa. Microsoft on myös luopumassa Microsoft Edgestä ja siirtymässä Chromium-moottoria käyttävään selaimeen. Tätä käyttää myös Google Chrome.

Olemme huomanneet Edgellä joitakin piirto-ongelmia ja mm. tekstin muokkaus on hankalaa (numerolistojen ja bullettien laatiminen ei onnistu kunnolla). Siksi suosittellemmekin Windowsilla käytettäväksi Google Chrome -selainta. Jos omistat Macin, luonteva valinta selaimeksi on Safari.

Mobiilipuolella suosittelemme käytettäväksi Androidilla Google Chromea ja iPhonella Safaria.

En löytänyt Sisukkaat-palvelua Google Play – ja App Store -sovelluskaupoista. Onhan se tulossa?

Julkaisua on lykätty vuodelle 2022. Kun sovellus julkaistaan, se on saatavilla Androidin ja iPhonen sovelluskaupoista (Google Play ja Apple App Store).