Price List

Jäsenyystaso

KERTA

HOPEA

KULTA

ILMAINEN

7,5 € / kk
20 € / 3 kk
75 € / vuosi

20 € / kk
50 € / 3 kk
175 € / vuosi

Käyttäjätilin luonti

Viestien lähettäminen toiselle käyttäjälle

Sähköposti- ja tekstiviesti-ilmoitukset

Palkanlaskenta ensimmäiselle työntekijälle

Palkanlaskenta seuraavalle työntekijälle

2,5 €

Palkkalaskelma/palkkatodistus

Työtodistus

Kotitalousvähennys palkanmaksussa ja verotuksessa

2,5 €

1,25 €

Matkakustannusten huomioiminen (jos TES edellyttää)

2,5 €

1,25 €

Korvaus omien työkalujen käytöstä (jos TES edellyttää)

2,5 €

1,25 €

Työtehtävän luonti (työntekijä)

Työtehtävän luonti (yritys)

Työpaketit

Montako ekstratyötä voi laatia

3

5

Montako ekstratyön kopiota voi tarjota

3

10

Montako videolinkkiä on sallittu antaa

1

3

5

Nappia painamalla tilattavat lisäpalvelut (toimitusaika 1-3 arkipäivää)

Erikseen tilattavat lisäpalvelut (toimitusaika 1-5 arkipäivää)

Työtehtävän oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistus

2,5 €

1,25 €

Tyylikkään kuvan lisääminen työtehtävään

1,25 €

5 € (+ 12 €)

2,5 € (+ 12 €)

(+ 12 €)

60 € / h

45 € / h

30 € / h

60 € / h

45 € / h

30 € / h

40 € / h

30 € / h

20 € / h

Huom! Kaikki hinnat ALV 24 %. Minimilaskutus on 5 €, vaikka hinnastossa on monta palvelua, joiden hinta on alle 5 €. Jos Palvelumaksu on alle 5 € ja maksat sen tilisiirrolla, niin erotus siirtyy Sisukkaat-saldoksi.

Sisukkaat-saldo on palvelun sisäistä valuuttaa. Sisään kirjautuneelle Käyttäjälle saldo näkyy mm. oikeassa yläkulmassa nimimerkin alapuolella. Saldolla voi maksaa kaikkia Sisukkaat-palvelun maksuja. Saldoa ei voi nostaa ulos, mutta se ei koskaan vanhene. 

Saldoa voi kerryttää seuraavilla tavoilla:

  • Ostamalla uutta saldoa saldon osto -toiminnolla
  • Jos Palvelumaksu on alle 5 € ja maksat sen tilisiirrolla, niin erotus siirtyy saldoksesi
  • Vinkkaa kaverille -kumppanuusohjelma
    • Jos kaverisi rekisteröityvät sinun välittämälläsi kumppanuuslinkillä, saat heidän ensimmäisten töiden palvelumaksuista tietyn prosentin itsellesi. Katso lisää Vinkkaa kaverille -kumppanuusohjelmasta.
  • Sisukkaat lahjoittaa saldoa

Voit maksaa palveluista kertamaksuina tai valita kuukausijäsenyyden. Tällöin voit maksaa jäsenyyden joko yhden kuukauden, kolmen kuukauden tai vuoden laskutuksella. Pitempi laskutusväli laskee jäsenyyden hintaa.

Voit peruttaa tilauksen suoraan napin painalluksella kuukausitilaukset-sivultasi. Peruutus astuu voimaan kuluvan laskutuskauden loppuun mennessä.

Työn ostaminen työntekijältä sis. automaattiset palkanmaksun yhteydessä tarvittavat maksujen luonnit: TyEL, ennakonpidätys, sairausvakuutusmaksu, työttömyysvakuutusmaksu jne. Palkanlaskenta perustuu valtion ylläpitämään palkka.fi-palveluun. 

Jos työsuhde on niin pitkä, että palkkaa maksetaan useammassa erässä, jokainen erä käsitellään omana työn ostaminen työntekijältä -kertanaan. Huom! Työsopimuslain mukaan aikapalkan ollessa tuntipalkkaperusteinen, palkka on maksettava vähintään kaksi kertaa kuukaudessa.

Työn ostaminen yritykseltä (pienyritys, toiminimi, kevytyrittäjä).

Yleissitovan työehtosopimuksen (TES) huomiointi: Sisukkaat lisää aina työtehtävään liitteeksi yleissitovan TES:n, jos alalla on semmoinen olemassa. Sisukkaat tarkistaa myös, että laadittu työsopimus ei ole ristiriidassa TES:n kanssa.

Työsopimus voidaan laatia suullisena tai kirjallisena. Sisukkaat suosittelee sen laatimista aina kirjallisena. Näin täytyy menetellä myös aina, jos jompikumpi osapuoli tätä vaatii. Esitäytetty myyjän ja ostajan muokattavissa oleva työsopimus löytyy aina työtehtävän liitteistä.

Toimeksiantosopimusta käytetään tilattaessa työ yritykseltä. Toimeksiantosopimus voidaan laatia suullisena tai kirjallisena. Sisukkaat suosittelee sen laatimista aina kirjallisena. Näin täytyy menetellä myös aina, jos jompikumpi osapuoli tätä vaatii.

Esitäytetty myyjäyrityksen ja ostajan muokattavissa oleva toimeksiantosopimus löytyy aina työtehtävän liitteistä. Jos myyjä ei ole sitä lisännyt työn luonnin yhteydessä, niin Sisukkaat lisää sen työtehtävään.

Työtapaturmavakuutus pitää ottaa, jos työnantajan työntekijöiden tilitysten summa on yli 1300 € / vuosi. Sisukkaat suosittelee ottamaan vakuutuksen jo ennestään tutusta vakuutusyhiöstä, mihin asiakas on keskittänyt muutkin vakuutukset.

Sisukkaat voi auttaa hakemuslomakkeen kenttien täyttämisten kanssa, mutta paras tieto on vakuutusyhtiöllä itsellään.

Vakuutusyhtiöt myyvät ryhmähenkivakuutuksen (TRHV) käytännössä aina työtapaturmavakuutuksen mukana.

Sisukkaat voi auttaa hakemuslomakkeen kenttien täyttämisten kanssa, mutta paras tieto on vakuutusyhtiöillä itsellään. Lue lisää Ryhmähenkivakuutuksesta.

Kun asetat työn suositelluksi, se näkyy suoraan ensimmäisten töiden joukossa valintasi mukaan etusivulla, kategoriasivulla tai alikategoriasivulla.

Paras tapa lisätä myyntiä on erottua joukosta asettamalla työ suositelluksi.

Kun pyydät verifioimaan tilisi, Sisukkaat tarkistaa henkilöllisyytesi. Verifiointi etenee tapauskohtaisesti. Siihen voi riittää vahvistettu puhelinnumero joissakin tapauksissa (mm. puhelinnumero pitää olla nimissäsi), tai Suomi.fi-valtuutuksen myöntäminen palkanmaksun yhteydessä. Jos henkilöllisyydestä on vähänkin epäselvyyttä, viimeisenä keinona on lähettää valokuva henkilöllisyystodistuksesta (passi tai muu virallinen asiakirja).

Verifioimalla tilisi lisäät luottamusta ja nostat töittesi näkyvyyttä halutuloksissa. Jos taas olet työn ostaja, verifiointi lisää luottamusta sinua (työn teettäjää) kohtaan. Verifioinnin seurauksena profiiliin ilmestyy ikoni kertomaan onnistuneesta verifiointiprosessista.

Voit tilata Henkilön luotettavuusarvion sen jälkeen, kun tilisi verifiointi on suoritettu. Kun pyydät luotettavuuden arvioinnin tiliisi, Sisukkaat tarkistaa luottotietosi. Luottotiedot sisältävät luottotietorekisteriin (Bisnode Finland Oy) tallennetut maksuhäiriömerkinnät selityksineen ja päivämäärineen, jos sellaisia löytyy.

Luottotietojen tarkistuksella lisäät luottamusta ja nostat töittesi näkyvyyttä hakutuloksissa. Jos taas olet työn ostaja, puhtaat luottotiedot lisäävät luottamusta sinua (työn teettäjää) kohtaan. Jos maksuhäiriömerkintöjä ei ollut, niin tarkistuksen seurauksena profiiliin ilmestyy ikoni kertomaan onnistuneesta luottamusarvioinnista.

Työnantaja saa tietyissä tilanteissa tarkistaa sekä työnhakijan että työntekijän luottotiedot, varsinkin jos työ vaatii erityistä luottamusta tai siihen liittyy välitön taloudellinen vastuu työnantajan omaisuudesta. Työnantajan tulee ilmoittaa henkilölle tietojen tarkastamisesta.

Työnantajan oikeus käyttää työnhakijan luottotietoja on mahdollista mm., jos työn luonteeseen kuuluu pääsääntöisesti valvomaton työskentely yksityiskodissa. Lisäksi luottotietoja saa kysyä henkilön nimenomaisella omalla suostumuksella. Lisätietoja luottotietojen tarkastamisesta.

Rikostaustaote voidaan tilata, kun työssä toimitaan lasten kanssa ja työsuhteen kesto on vähintään 3 kk. Työntekijän rikostaustaote annetaan vain henkilölle itselleen. Henkilö ei voi valtuuttaa työnantajaa tilaamaan otetta. Sisukkaat tarjoaa esitäytetyn lomakkeen (PDF). Asiakkaan tietojen tarkistamisen ja allekirjoittamisen jälkeen Sisukkaat lähettää lomakkeen Oikeusrekisterikeskukselle. Ote maksaa 12 €. Lasku lähetetään erikseen otteen tilaajalle.

Rikostaustaotteen vastaanottaja (työnantaja) ei saa kerätä tai tallentaa rikostaustaotteesta ilmeneviä tietoja. Vastaanottaja voi tehdä asiakirjoihinsa ainoastaan merkinnän siitä, että ote on esitetty ja tässä yhteydessä kirjata muistiin otteen tunnistetiedot, joita ovat kyseisen henkilön nimi ja otteen päivämäärä. Lisätietoa rikostaustaotteesta.

Yrityksen viranomaistiedot kertovat mm., että voiko yritykseen luottaa. Tilaajan kannalta tiedot saattavat olla erittäin merkittäviä, mm. ennakkoperintään kuulumattomuus voi aiheuttaa palvelun maksajalle vastuun ennakonpidätyksen tekemisestä (veron pidättämisestä laskusta). Kotitalousvähennyksen vähentäminen verotuksessa ei ole myöskään mahdollista, jos toimeksiannon suorittanut yritys ei kuulu ennakkoperintärekisteriin.

Kun vahvistat yritystietojasi, saat julkiseen profiiliisi niistä todistuksen ja vahvistuksen tiedot liitetään sertifikaatiksi. Merkintä herättää luottamusta tilaajille. Huomaa, että verovelkarekisteri ei ole julkista tietoa elinkeinonharjoittajan osalta ja sen tietoja saa käyttää vain tilaajavastuulain ja hankintalain mukaisiin käyttötarkoituksiin. Tämä tarkoittaa käytännössä, että Sisukkaat-palvelu ei voi vahvistaa verovelkarekisteriä elinkeinonharjoittajalta.

Yrityksen viranomaistiedot kertovat mm., että voiko yritykseen luottaa. Tilaajan kannalta tiedot saattavat olla erittäin merkittäviä, mm. ennakkoperintään kuulumattomuus voi aiheuttaa palvelun maksajalle vastuun ennakonpidätyksen tekemisestä (veron pidättämisestä laskusta). Kotitalousvähennyksen vähentäminen verotuksessa ei ole myöskään mahdollista, jos toimeksiannon suorittanut yritys ei kuulu ennakkoperintärekisteriin.

Kun tilaat yritystietojasi, saat tiedoista yhteenvetoraportin (PDF) tai hypertekstilinkin ja varmuuden, että voit luottaa yritykseen. Huomaa, että verovelkarekisteri ei ole julkista tietoa elinkeinonharjoittajan osalta ja sen tietoja saa käyttää vain tilaajavastuulain ja hankintalain mukaisiin käyttötarkoituksiin. Tämä tarkoittaa käytännössä, että Sisukkaat-palvelussa verovelkarekisteriä ei voi tarkistaa elinkeinonharjoittajalta.

Lain mukaan tositteet tulee säilyttää kuusi vuotta sen kalenterivuoden lopusta, jonka aikana tilikausi päättyy. Tämä koskee yleisesti työn tilaajaa ja yritystä missä tahansa roolissa. Jos olet palkkatyöntekijä, voit tarvita esim. palkkatodistuksia viranomaisille tai työtodistuksia myöhemmin hakiessasi uutta työtä.

Sisukkaat säilyttää kaikkien tapahtumien aineiston sähköisesti  vähintään vaaditun minimiajan (6 vuotta).  Aineistosta otetaan säännöllisesti backupit. Jos olet kertajäsen, eli jäsenyystasosi on KERTA, niin sinun tulee päivittää jäsenyystaso vähintään tasolle TURVA, että kaikki aineisto säilytetään, kun työ on suoritettu. TURVA on muuten samanlainen jäsenyystaso kuin KERTA, mutta se sisältää aineiston säilytyksen.

Vaihtoehtoisesti voit pysyä jäsenyystasolla KERTA, ladata kaiken aineiston itsellesi ja pitää sen tallella vähintään viranomaisen määräämän minimiajan. Jäsenyystasoa voit päivittää täältä.

Sisukkaat voi auttaa suoraan suunnittelutyössä. Tällaisia töitä ovat esim. suunnittelu ja 3D-visualisointi vaikkapa uuteen rakennettavaan terassiin tai itse tehtävään mittatilaushyllytasoon. 

Suunnittelua vaativa työ voi olla myös vaikka vanhojen lamppujen korvaaminen led-lampuilla, tai muu modernisointi. Huom! Lyhyt työhön liittyvä alkuselvittely on aina maksuton.

Sisukkaat-koordinointityö on työn koordinointiin mennyt aika. Huomioidaan pitemmissä töissä, joihin tarvitaan erityistä koordinointia.

Muu työ voi olla esim. sovittu  materiaalien toimitus työskentelypisteeseen. Veloitettava kilometrikorvaus on 0,43 €/km ja peräkärryn kanssa 0,50 €/km.