Miten tämä toimii?

Turvallinen, innovatiivinen ja käyttäjäystävällinen alusta

työn teettäjille ja työn tekijöille.

Työn teettäjät

Tarvitset sitten kotiapulaista kiireen keskelle tai yksityisopettajaa vaativaan aineeseen, olet tullut oikeaan paikkaan. Löydät täältä kaiken, mitä et kerkeä tai osaa tehdä. Voit ostaa työn tekemällä työsopimuksen työntekijän kanssa - Sisukkaat huolehtii asianmukaisesta (esitäytetystä) työsopimuspohjasta ja palkanmaksusta. Myyjänä voi olla myös yrittäjä, jolloin yritysstatus on merkattu käyttäjänimen jälkeen sulkeisiin. Tällöin teet esitäytetyn toimeksiantosopimuksen ja yritys lähettää työn suorituksen jälkeen laskun. Toimeksiantosopimus mm. huomioi, maksetaanko matkakorvausta ja kuinka paljon, jolloin vältyt yllätyksiltä laskua maksaessa.
1. Löydä etsimäsi tekijä

1. Löydä etsimäsi tekijä

Vertaa hintoja, portfolioita, toimitusaikoja, yhteisön arvioita ja suosituksia löytääksesi myyjän, joka sopii parhaiten tarpeisiisi. Jos sinulla on erityistoiveita, ota suoraan yhteyttä tekijään.
2. Tilaa työ

2. Tilaa työ

Kun tilaat työn, Sisukkaat veloittaa sinulta toimitusmaksun alustan käytöstä. Tämän jälkeen voitte tavata työn tekijän kanssa, sopia tarvittavista asioista liittyen työsopimukseen tai toimeksiantosopimukseen ja allekirjoittaa sopimus. Sisukkaat suosittelee Adobe Readerin Täytä ja allekirjoita -toimintoa, jolloin allekirjoitus onnistuu kätevästi suoraan tietokoneelta tai puhelimesta. Allekirjoitukset voi toki myös hoitaa perinteisesti ensin tulostamalla sopimus.
3. Hallinnoi työtä

3. Hallinnoi työtä

Vaihtakaa tiedostoja (jos tarpeen) ja palautetta sisäänrakennetulla chat- ja hallintajärjestelmällä. Jos työ on luonteeltaan aikakriittinen, niin työn deadline on merkitsevä. Sovittu työsopimus tai toimeksiantosopimus on kuitenkin aina määräävin tekijä.
4. Hyväksy työ suoritetuksi

4. Hyväksy työ suoritetuksi

Kun työ on valmis, voit merkitä sen hyväksytyksi.

Jos tilasit yritykseltä, niin saat laskun. Jos kyseessä on palkkatyö, joka koostuu useammasta palkanmaksusta, niin aseta työ suoritetuksi, kun tulee 1. palkanmaksun aika. Huom! työsopimuslain mukaan aikapalkan ollessa tuntipalkkaperusteinen, palkka on maksettava vähintään kaksi kertaa kuukaudessa.

Palkkatyöntekijän ollessa kyseessä, Sisukkaat kysyy tuntilistausta työhön käytetystä ajasta, kun olet hyväksynyt työn. Tämän jälkeen sinun pitää valtuuttaa Sisukkaat toimimaan puolestasi Palkka.fi:ssä Suomi.fi-valtuutuksen kautta. Tämä on helppoa ja saat suoraan sähköpostiisi Sisukkaiden lähettämän valtuutuskutsun. Valtuutuksen tarvitsee, koska Sisukkaat käyttää palkaanmaksuun tätä valtion ylläpitämää Palkka.fi-palkanlaskentaohjelmaa.

Auta lopuksi yhteisöä jättämällä arvio työn tekijästä. Työn tekijä arvioi myös sinut. Ideaalitilanne on aina, että työ sujuu hyvin ja molemmat arvioivat toisensa viidellä tähdellä.

Työn tekijät

Olit sitten opiskelija, sivutöitä kaipaava, työtön, freelancer, kevytyrittäjä, elinkeinonharjoittaja tai yrittäjä, Sisukkaat tarjoaa sinulle valmiin alustan toteuttamaan itseäsi. Sisukkaat tarjoaa turvallisen, yksityisen ja hallitun ympäristön, jolloin voit keskittyä tarjoamaan niitä töitä, mistä tykkäät eniten.

Voit toimia palvelussa täysin anonyymisti nimimerkin takaa, tai hyvinkin avoimesti. Jos haluat toimia anonyymisti, henkilöllisyytesi on tiedossa vain Sisukkaat-palvelulla ja työsi tilaajilla ja ulospäin näkyy vain profiilikuvasi ja nimimerkkisi. Vaihtoehtoisesti voit lisätä julkiseen profiiliisi kaikki haluamasi taidot, referenssit ja tutkintotodistukset - eli voit luoda CV:n profiiliisi.
1. Luo työ

1. Luo työ

Luo taitoihisi sopiva työ, jota tarjoat. Ole mahdollisimman yksityiskohtainen työn kuvauksessa niin, että asiakkaasi tietävät tarkkaan, mitä tarjoat.

Voit luoda niin monta työtä kuin haluat. Älä lisää samaan työhön erilaisia työtehtäviä, vaan luo niistä oma työ.
2. Kommunikoi selkeästi

2. Kommunikoi selkeästi

Vastaa työn teettäjien kysymyksiin ja kustomoituihin tarjouksiin kohtuullisessa ajassa. Hyvä kommunikointi on ehto menestykkääseen yhteistyöhön.

Jos olet kiireinen, tai oikeasti lomalla, niin aseta Loma-tila päälle tilisi asetuksista.
3. Rakenna maineesi

3. Rakenna maineesi

Ole tarkkana, että kohtelet kaikkia työn teettäjiä samalla tavalla ja yritä tarjota parasta mahdollista palvelua huomioimatta olosuhteista ja työkeikasta. Jos onnistut tässä, tyytyväiset työn teettäjät tulevat suosittelemaan sinua heidän ystävillekin.